2D kódok a kereskedelemben

Fedezze fel a piaci versenyelőny legújabb dimenzióját a 2D (vonal)kódokkal!

Újgenerációs kódok: egy szkennelés, 

végtelen lehetőségek!

Újgenerációs QR-kódok az új idők és vásárlók igényeinek megfelelően

Fogyasztók, márkatulajdonosok, kiskereskedők és szabályozó hatóságok: úgy tűnik, mindenki többet szeretne tudni a termékekről – és ennek eredményeként mindenki jobb lehetőségeket keres a termékkel kapcsolatos információkhoz a csomagoláson található kód beolvasásával.

De mi is a probléma?

A legtöbb vonalkód ma nagyon korlátozott mennyiségű információt nyújt. A hagyományos vonalkódokat általában vállalatok és szervezetek olvassák be, hogy hozzáférjenek az ellátási láncban zajló eseményekhez kötődő információkhoz az üzleti rendszerek számára. A hagyományos QR-kódokat pedig általában a fogyasztók olvassák be, hogy elérjék a termékinformációkat tartalmazó weboldalt.

Eljött a GS1 szabványos QR-kódok ideje!

A PoweredbyGS1 QR-kódokkal az ellátási lánc minden szereplője nyer!

A GS1 szabványokkal támogatott QR-kódok olyan új lehetőségek előtt nyitják meg az utat, melyek egyaránt hasznosak a márkatulajdonosoknak, kereskedőknek és a fogyasztóknak.


Számos új generációs 2D vonalkód típus létezik. A QR-kód a legszélesebb körben használt a kiskereskedelemben, míg a GS1 DataMatrix-ot gyakran használják az egészségügyben.

A 2D kódba a GTIN termékazonosító számon túl további adatok (pl.: lejárati dátum, tételszám, származási hely stb.) is bekerülhetnek és a helyigénye is kisebb - mindezt az előnyt immár a termékek fogyasztói kiszerelésén alkalmazva is kamatoztathatjuk.

Nem csak szélesebb körű nyomonkövetési információk kerülhetnek a kódba, de számos, az értékesítést támogató elem is, pl. egy weboldal linkje, leírás promóciókról, nyereményjátékokról, hasznos felhasználási javaslatok, videó stb.

A GS1 szabványokkal támogatott QR-kódok olyan új lehetőségek előtt nyitják meg az utat, melyek egyaránt hasznosak a márkatulajdonosoknak, kereskedőknek és a fogyasztóknak.

Az adat előny, a GS1-szabványos QR-kód a kulcs

A GS1 szabványokkal támogatott QR-kódokban rejlő potenciál a versenyelőny újabb dimenzióját nyitja meg a kereskedelemben, hiszen a növekvő adatigényre egyértelmű, kényelmes, innovatív megoldást nyújt, és akár már holnap, partnereivel egyeztetve bevezethető!

Keresse a GS1 Magyarország szakértőit, vegye igénybe 
szaktanácsadásunkat és bevezetést támogató szolgáltatásunkat mielőbb!

Kérdése esetén forduljon bizalommal a GS1 Magyarország munkatársaihoz: