GS1 Digital Link

Kapcsolatot teremt a termék és a hozzá tartozó digitális információk között az üzleti partnerek és a fogyasztók igényeinek könnyebb kiszolgálása érdekében.


Mi a GS1 Digital link?

A GS1 Digital Link a GS1 új szabványa, amely lehetővé teszi, hogy a gyártók, márkatulajdonosok és kereskedők egyszerre szolgálják ki a nekik szóló információkkal az üzleti partnereiket és a vásárlóikat.

Mindehhez a GS1 szabványos kétdimenziós kódok jelentik a kulcsot, a GS1 DataMatrix és a GS1 QR kód.

A GS1 Digital Link egy olyan megoldás, amely összeköti a fizikai termékeket a hozzájuk tartozó digitális termékadatokkal, logisztikai információkkal és a vásárlók számára fontos tájékoztatókkal egyetlen kód leolvasásával.

A GS1 Digital Link megoldás az ellátási lánc minden szereplőjének elérhető és alkalmazásba vehető már most.

Múltbeli problémák, melyekre a GS1 Digital Link jelenti a megoldást

A márkák, kereskedők és egészségügyi szolgáltatók számára eddig nem létezett egységes, mindenki számára elérhető módszer arra, hogy egy egyszerű vonalkód beolvasás útján kommunikáljanak a fogyasztókkal.

Ráadásul a termékeken néha akár több vonalkód is található (amelyek közül néhány nem tartalmaz olyan szabványosított azonosítókat, mint például a GS1 GTIN szám), ami problémákat okoz az értékesítési ponton és a logisztikai folyamatokban.

A fogyasztók, a betegek és az egészségügyi intézmények számára ezek a tapasztalatok időveszteséghez, zavarokhoz és lehetséges kockázatokhoz vezetnek. A márkák és a kereskedők számára pedig ez elszalasztott lehetőségeket, elmaradt eladásokat és a márkahűség potenciális csökkenését jelenti.

Digitális termékcímke a borokhoz és boralapú termékekhez

Tegyen eleget könnyedén a 2117/2021 EU-rendeletben előírt kötelezettségének a GS1 Magyarország szolgáltatásával!

A GS1 Digital Link ebben segít a vállalkozásoknak

A GS1 szabványrendszer világszerte elismert a teljes ellátási láncban a globálisan egyedi azonosítási megoldásával és az üzleti folyamatokra valamint a termékek nyomonkövetésére kidolgozott módszereiről, melyek az értékesítési pontig elkísérik a termékeket.

A GS1 Digital Link kiterjeszti ennek a GS1 szabványalapú rendszernek a funkcionalitását és elérhetőségét egészen a fogyasztókig, valamint megkönnyíti az üzleti kommunikációt is az ellátási láncban.

Kiknek nyújt előnyöket a GS1 Digital Link?
Töltse le magyar nyelvű kiadványunkat a GS1 Digital Link-ről és tudjon meg többet erről az innovatív megoldásról!


Gyakran Ismételt Kérdések

Alábbiakban összefoglaltuk a GS1 QR-kód és Digital Link kapcsán felmerülő leggyakoribb kérdésekre a választ.

A GS1 Digital Link az a szabvány, amely meghatározza, hogyan lehet összekapcsolni egy termék GS1 azonosítóját egy vagy több online információforrással. Ehhez ún. resolver szolgáltatások szükségesek, amelyek átirányíthatják a lekéréseket a meghatározott típusú kapcsolódó információkhoz, mint pl nyomon követhetőségi információk, visszahívási állapot, termékinformációk, klinikai és betegeknek szóló tájékoztatók.

A GS1 QR-kód és Digital Link nem egy új rendszer, hanem a már 50 éve globálisan működő azonosítási, adatgyűjtési és adatmegosztási GS1 rendszer kiterjesztése.

  • A GS1 Digital Link leegyszerűsítheti a termékek csomagolását. Lehetővé válik, hogy kevesebb adatot kelljen nyomtatásban feltüntetni a csomagoláson.
  • A GS1 Digital Link növeli a hatékonyságot és csökkenti a költségeket pl. az üzleti adatmegosztás terén.
  • A GS1 Digital Link a termékcsomagolást médiaeszközzé teszi, az információkat egyetlen kódleolvasással könnyen el lehet juttatni a végfelhasználókhoz, fogyasztókhoz.
  • A GS1 Digital Link magasabb szintre emeli a nyomon követhetőségi megoldásokat.
  • A GS1 Digital Link segíthet a termékkészlet kezelésében.
  • A GS1 Digital Link összeköti a fogyasztókat a márka által engedélyezett információkkal.
A GS1 QR-kód és Digital Link egy szabvány. A szolgáltatás pedig egy GS1 által fejlesztett resolver, amely az ún. GS1 Registry Platform része és amely a GS1 QR-kód és Digital Link szabványra épülve biztosítja a termék és a digitális adtaforrások összekapcsolását.
Igen. Az aktív GS1 Partneri jogviszonnyal rendelkező vállalkozások díjmentesen adhatnak hozzá linkeket a GS1 Global Office resolveréhez egy biztonságos feltöltési rendszeren keresztül. A linkek elérése teljesen nyilvános és ingyenes, de rákattintva valamelyik hivatkozásra, az vezethet egy bejelentkezési felületre, hogy csak jogosultsággal legyen hozzáférhető az információ.

A GS1 Digital Link egy jogdíjmentes szabvány, amely egy nyílt megoldást tesz elérhetővé a gyártóknak és kereskedőknek, így nem szükséges más szolgáltatók által biztosított fizetős rendszerekhez csatlakozniuk.

A GS1 Digital Link bármely GS1 szabványos kóddal alkalmazható, ám ha azt szeretné, hogy a fogyasztók mobiltelefonjuk segítségével be tudják olvasni a kódot anélkül, hogy külön alkalmazást legyen szükséges ehhez letölteniük, javasolt a GS1 QR kód alkalmazása.

Ha egy már a csomagoláson szereplő GS1 adathordozót szeretne használni - például hagyományos 1D vonalkód, GS1 DataMatrix vagy GS1 128 -, akkor olyan applikáció szükséges, amely konvertálja az elem karakterláncát egy GS1 Digital Link URI-ba.