Vonalkódvizsgálat

Vevője nem tudja leolvasni a termék, gyűjtőcsomagolás, logisztikai egység vonalkódját? Nem biztos benne, hogy vonalkódját jól készítette el?

Vegye igénybe vonalkódvizsgálati szolgáltatásunkat! Az éves GS1 licensz 5 db vonalkódvizsgálatot tartalmaz.


Bizonyosodjon meg róla, hogy vonalkód jelképei megfelelnek az olvashatóság kritériumainak, illetve a GS1 szabványnak és a vonatkozó előírásoknak!

Vonalkód ellenőrzési vizsgálatunk igénybe vételével megbizonyosodhat arról, hogy vonalkód jelképei szabványosak, jól olvashatóak, a kereskedelmi forgalomban való használatra alkalmasak. A vonalkód ellenőrzés az Önök kényelme érdekében online igényelhető szolgáltatás, amely a következő linken érhető el.
A GS1 által meghatározott szabályok és szabványok alapján végzett vonalkód vizsgálati szolgáltatás (ellenőrzés vagy minősítés), amely magába foglalja a vonalkód minták vizuális ellenőrzését, műszeres (fizikai) vagy digitális mérését és az eredmények meghatározott formátumú értékelését. A mérések eredményét elektronikus formában tárolja és a megrendelő részére hozzáférést biztosít.

A jelkép olvashatósága a vonalkód létrehozójának felelőssége. Ez általában a termék márkatulajdonosát terheli, azaz akinek a termékén a kódot feltüntették. De a márkatulajdonos ezt a felelősségét szerződéses úton gyakran áthárítja a csomagoló anyagot tervező vagy gyártó alvállalkozóra.

Nézze meg rövid videónkat arról, hogy hogyan tudja leadni vonalkód ellenőrzési megrendelését:Nézze meg rövid videónkat arról,
hogy hogyan tudja leadni vonalkód ellenőrzési megrendelését!

Tovább az online megrendelő űrlaphoz
Mindenkinek célszerű megbizonyosodnia a vonalkód jelkép olvashatóságáról, aki vonalkódokkal foglalkozik. Elsődlegesen természetesen a jelkép nyomtatója igényelheti minőségbiztosítási és folyamatellenőrzési céllal. Valós igényként merülhet fel azon cégek vagy magánszemélyek részéről is az ellenőrzés, akiknek a termékén egy alvállalkozó segítségével a jelkép feltüntetésre került, hiszen biztosítékra van szükségük, hogy kereskedelmi partnereik elfogadják a jelképeket. Összességében az elosztási lánc összes közbülső állomásán, minden áruátadáskor-áruátvételkor szükséges lehet, ahol az előbbiekhez hasonló okokból biztosítani kell a jelkép megfelelő minőségét.

Vonalkód ellenőrzési szolgáltatásunkat elsősorban azoknak a Partnereinknek ajánljuk:

  • akik maguk állítanak elő vonalkódokat és annak elkészítése során szakértői segítségre van szükségük,
  • akik a vonalkód tervezési szakaszában, vagy annak elkészültét követően igénylik a termékazonosító szám felépítésének, valamint a belőle képzett vonalkód elhelyezésének, méretének és színének ellenőrzését, illetve egy megfelel/nem felel meg típusú jelkép olvashatóságot kérnek.
Javasoljuk továbbá azok számára, akik harmadik féllel (grafikai tervezést, nyomdai előállítást végzők) szembeni elvárásaik megfogalmazásához, vagy azok teljesülésének ellenőrzéséhez kérnek szakértői segítséget.

Vonalkód ellenőrzést EAN-13, EAN-8, UPC-A, UPC-E, GS1-128 (korábban EAN-128), ITF-14 jelképek, GS1 DataMatrix és GS1 QR Kód esetén biztosítjuk.

Az ellenőrzés eredményeit táblázatos formátumban rögzítjük, amely azonban harmadik féllel szemben nem felhasználható. A vonalkód ellenőrzés egy belső használatra készülő, gyors vizsgálat, mely nem azonos a vonalkód minősítéssel!
A vonalkód jelkép vizsgálata a vonalkód előállításának minden lépése során (mesterfilm, előnyomat, próbanyomat, gyártásközi minta), de legkésőbb a termék forgalomba kerülését megelőzően, a végleges mintán javasolt.

Az ellenőrzés legnagyobb haszna, hogy nem jelentkezik plusz költség az olvashatatlan vonalkódokkal ellátott hibás termékek kezeléséből adódóan, illetve nem keletkezik bevételkiesés amiatt, hogy a termék nem lesz elérhető a polcokon a vásárlók részére. Az ellenőrzés segítségével növelhető a bizalom a szállító-vevő kapcsolatban, és jelentősen erősíthető a vásárlói elégedettség.

A jelkép előállítója számára további előnyöket jelent, hogy a mérési információkat fel tudja használni termelési folyamatainak ellenőrzésére, valamint berendezéseinek, eljárásainak megfelelő beállítására. A csomagolások tervezői visszajelzésként használhatják az ellenőrzést arra vonatkozóan, hogy megbizonyosodjanak: a jelkép mérete, elhelyezése és színe nem okoz majd problémát a felhasználás helyén.

A terméket átvevő kereskedő pedig biztos lehet benne, hogy a jó minőségű vonalkód áruátvétel vagy leltározás illetve a pénztári értékesítés során nem okoz majd olvasási problémát és fennakadást.
Az ellenőrzésnél nem elegendő a saját leolvasás során kapott eredményekre hagyatkozni. A szkenner optikai elrendezése nagyon változatos, nincs két egyforma vonalkód olvasó a földön. Elkerülhetetlen, hogy ezek bizonyos eltéréseket mutassanak leolvasási teljesítményüket illetően. Az ellenőrzést precíziós ellenőrző berendezéssel végezzük, amely nagyban különbözik egy vonalkód-olvasótól. Előbbit speciálisan a jelképek egyenletes és megismételhető méréseinek elvégzésére tervezték, valamint arra, hogy elemezze az eltérő körülmények között mért eredményeket, az olvashatóság valószínűsíthető teljesítményének megállapításához.
A szolgáltatás igénybevételének üzleti feltételeit a GS1 Kondíciós lista tartalmazza. A szolgáltatás díja jelképenként értendő, minden új vizsgálandó jelkép új megrendelésnek minősül. Amennyiben a szolgáltatás térítésköteles, úgy a számlát a vizsgálatot követően postázzuk vagy elektronikus úton küldjük meg.

Vizsgálat a vonalkód előállításának lépései során (mesterfilm, előnyomat, próbanyomat, gyártásközi minta), de legkésőbb a termék forgalomba kerülését megelőzően, a végleges mintán javasolt.

Az elektronikus úton érkezett minta esetén csak a jelkép tartalmára vonatkozóan tudunk vizsgálatot végezni, mérési jegyzőkönyvet nem készítünk.

Az elektronikus úton érkezett minta esetén az alábbi paraméterek ellenőrzése biztosított az Ön számára:

- a jelkép azonosító számainak felépítése,

- GS1 Cégprefix helyes használata,

- ellenőrző szám alkalmazása, valamint

- a jelkép felépítése.

A jelkép nyomdai minőségére vonatkozóan mérethelyes illetve a nyomdai eljárásnak megfelelő mintára van szükségünk, melyet postai úton, vagy személyesen is eljuttathat hozzánk.

A vizsgálati eredményeket és az elektronikus úton érkezett, valamint a késztermék mintákat 12 hónapig megőrizzük.

Szolgáltatásunk biztosításakor vállaljuk, hogy a GS1 rendszerbe tartozó lineáris és 2D jelképekre és címkékre a minta beérkezését követően a vizsgálatot 5 munkanap alatt elvégezzük.

A vizsgálandó minta megérkezése nélkül a megrendelést 2 hét elteltével tárgytalannak tekintjük.

A Társaság a GS1 által meghatározott szabályok és szabványok alapján végzett vonalkód ellenőrzési szolgáltatása, amely magába foglalja a vonalkód-minták vizuális ellenőrzését, műszeres (fizikai) vagy digitális mérését és az eredmények meghatározott formátumú értékelését. Az 5 db ellenőrzés 1-5 db különböző címkének (összesen legfeljebb 5 db) licenckód időbeli hatálya alatti egyszeri fizikai vagy digitális ellenőrzését jelenti. Az 5 db ellenőrzésen túli, illetve a vonalkód minősítés szolgáltatás igénybevételének feltételeit a Társaság Kondíciós listája tartalmazza.

Rólunk mondták

Segítőkészek voltak a munkatársak, együttműködtek a problémák megoldásában, hatékony közös munka volt. Ajánlom a szolgáltatást más cégeknek is, mert megkönnyíti az értékesítést.

Heliostim Kft.