Azonosítószámok és vonalkódok készítése

A GS1 Magyarországgal történt szerződéskötés után a következő lépés a termékek azonosítása GTIN számmal és vonalkóddal.

Azonosítószámok és vonalkódok készítése

Minden vállalkozásnak szüksége van vonalkódra, ha a termékeit kereskedelmi forgalomban el szeretné adni. Ehhez minden egyes tételt érdemes vonalkóddal ellátni. A vonalkód alapja pedig egy azonosító szám, melyet GS1 GTIN-nek neveznek.
A Global Trade Item Number (GTIN) egy egyedi szám, amely bármely előre meghatározott kereskedelmi tételt (terméket vagy szolgáltatást) azonosít, amely az ellátási lánc bármely pontján beárazható, megrendelhető vagy számlázható. 
A márkatulajdonos, az a szervezet, amely általában felelős a globális kereskedelmi cikkszám (GTIN) kiosztásáért. A vonalkód pedig az a jelkép, amelybe ezek a szabványosan képzett azonosító számok kódolásra kerülnek, hogy az ellátási lánc egyes pontjain automatikusan, gyorsan és hibamentesen legyenek az egyes termékek beazonosíthatók. 
De a vonalkód nem csak erre jó: védi a terméket, segít nyomon követhetővé tenni az ellátási láncokban, nem utolsó sorban költséghatékony, pontos, gyors üzleti folyamatokat eredményez.

Hogyan lehet létrehozni a termékek azonosítószámát és a vonalkód jelképeket?

A Vonalkódmenedzser, a GS1 Magyarország saját fejlesztésű szoftvere minden Partnerünk számára GS1 rendszerlicenc keretében biztosított és segít az azonosítószámok és vonalkódok helyes képzésében.

A Vonalkódmenedzser szoftver alkalmazásba vétele

Az azonosítószámok képzése és a vonalkódos jelképek előállítása sosem volt még ilyen egyszerű!

A GS1 Magyarország saját fejlesztésű, legújabb szolgáltatása a Vonalkódmenedzser szoftver és platform, annak érdekében, hogy jelentősen megkönnyítsük a GS1 szabványrendszerhez történő csatlakozás (GS1 jogviszony létesítése) után a szabványelemek bevezetését, a vonalkódok képzését és az ezzel járó adminisztrációs és nyilvántartási teendőket.

Egyéb saját fejlesztésű vagy piaci megoldás alkalmazása

Amennyiben az Önök vállalkozásának az azonosítószámok képzésén, nyilvántartásán és a vonalkódok készítésén túl más folyamatokra is alkalmazható – pl. raktármenedzsment, EDI – rendszerre van szüksége, ennek megoldása történhet az adott Vállalkozás, vagy Szolgáltató cégek által fejlesztett szoftver megoldásokkal is. A GS1 Cégprefix ebben az esetben is szükséges a GS1 globális szabványelemek (pl. GLN, GTIN, SSCC szám, stb.) és megoldások alkalmazásba vételéhez.

Javasoljuk, hogy vegye igénybe a hazai piacon elérhető, már működő megoldásokat. A GS1 Magyarország Szolgáltató Partnerei hatékonyan segíthetnek Önnek a GS1 szabványelemek és megoldások bevezetésében.

Tovább a Szolgáltatói program oldalra

Miért olyan fontos a GS1 vonalkód?

Minden vállalkozásnak szüksége van vonalkódra, ha a termékeit el szeretné adni. De a vonalkód nem csak erre jó: védi a terméket, segít nyomon követhetővé tenni az ellátási láncokban, nem utolsó sorban költséghatékony, pontos, gyors üzleti folyamatokat eredményez.

Tekintse meg videónkat és tudjon meg többet a GS1 azonosítószámok és vonalkódok legfontosabb alapjáról, a GS1 Cégprefixről!


Miért válassza a GS1 szabványos azonosítókat és vonalkódokat?

A GS1 egyedi azonosító számai és vonalkódjai a legelterjedtebbek a világon – több mint 2 millió cég használja 150 országban. A GS1 szabványok bevezetésével termékei gyorsabban kerülhetnek a piacra, és hatékonyabban eladhatók akár bolti, akár online kereskedelmi környezetben. Csak a GS1 azonosítókkal biztosíthatja a kereskedelemben termékei és márkája egyediségének védelmét.

A több mint 50 éves tapasztalattal rendelkező GS1 rendszer globális szabványaival elősegíti az üzleti vállalkozása sikerét és fejlődését. A GS1 Magyarország a GS1 globális szervezet kizárólagos hazai képviselete, ahol minden szakmai segítséget, tudást és információt megkaphat magyar nyelven a GS1 megoldásairól.

Kérdése van? Írjon nekünk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével!