IDDA

Integrated Delivery by Digital Assistance

Újgenerációs üzleti kommunikáció 

Ismerje meg az Európai Unió támogatásával fejlesztett IDDA szolgáltatást és tudja meg, hogy hogyan hozhatja ki belőle a legtöbb üzleti előnyt!

Az IDDA (Integrated Delivery by Digital Assistance) az elektronikus üzleti üzenetek biztonságos és gyors létrehozására és továbbítására szolgáló újgenerációs innovatív eszköz, amely a beszállítók és felvásárlóik (gyártók, kereskedők, disztribútorok) B2B folyamataiban zajlóhiteles és pontos elektronikus adatcserét teszi lehetővé egy tipikus élelmiszeripari ellátási lánc mentén.  Az IDDA egy olyan integrált szolgáltatássá válhat, amellyel az élelmiszeripari vállalkozások tovább növelhetik ellátási biztonságukat és értékesítési hatékonyságukat, még jobban kiszolgálva vevőik igényeit. 


Mi az IDDA?

A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt., az Erba 96 Kft. és a Blockchain Competence Center Kft. 2019-ben sikeres pályázatot nyújtott be az Európai Unió „Connecting European Facility (CEF) in Telecom” innovációs támogatási pályázatára. A megkötött támogatási szerződés keretében kerül kifejlesztésre az az újgenerációs szolgáltatás, mely az IDDA nevet kapta. Az IDDA - Inegrated Delivery by Digital Assistance -, egy olyan, üzleti kommunikációs rendszer, amely egyszerre jelenthet megoldást a beszállítók és vevőik közti üzleti kommunikáció hatékonyabbá tételére, miközben a termelők, gyártók illetve alapanyag-beszállítók adatainak gyors és pontos előállítását és biztonságos továbbítását is elősegíti.


Az IDDA és a kapcsolódó szolgáltatások  fejlesztésének célja nem egy sokadik új metódus bevezetése a piacra, hanem három olyan, már meglévő innovatív technológiai megoldás ötvözése, melyek külön-külön már bizonyították létjogosultságukat a világban, s melyek együttesen képesek választ adni az élelmiszer szektor az agrárium, a közétkeztetés és a vendéglátóipar több jelenlegi problémájára is, mint például az akadozó, pontatlan üzleti kommunikáció, a pénz és az időhiány az IT beruházásokra, a gyakori emberi hibák, az ellátás biztonságának hiánya, a jogszabályokban előírt nyomonkövetési kötelezettségeknek történő megfelelés nehézségei.

Ez a három technológia:

  • a globális GS1 szabvány megoldásai, melyek a globálisan egyedi azonosítás és az automatizálható üzleti folyamatok alapját adják és több mint 40 éve jelen vannak az élelmiszer szektorban, szerte a világon (naponta 6 milliárd tranzakció támaszkodik ezekre a megoldásokra);
  • az eDelivery uniós hálózati kommunikációs platform, amely egy, az Unió által kidolgozott és az európai uniós támogatási forrásokból megvalósuló fejlesztésekben kötelezően alkalmazandó ún. "building block", melynek célja, hogy az európai piacon a vállalkozások a harmonizált üzleti megoldások előnyeit is kiaknázhassák
  • és a blockchain-alapú könyvelés, amely az adatbiztonság hozzáadott értékéről gondoskodik.

Az IDDA tehát egy olyan internet alapú, B2B partner-integrációs, informatikai platform és eszköz, mely felhasználóbarát módon, egyszerűen kezelhető és nem alapfeltétele a magas színvonalú informatikai szoftver és hardver háttér, valamint szakmai ismeret.

Az új rendszer a GS1 szabványkészlet használatán alapuló ellátási folyamatokban létrejövő üzleti tranzakciókat a EU-CEF eDelivery Building Block (elektronikus üzenetkézbesítési modul) AS4 webservice alapú kommunikációs platformon valósítja meg az UBL és CEN üzleti interoperabilitási szabványajánlások szerint.

A platform lehetőséget biztosít a kereskedelmi üzleti folyamatok leggyakoribb üzenet-típusainak, mint például a megrendelési üzenetek, szállítási értesítések, részben automatizált, gyors összeállítására, valamint biztonságos eDelivery hálózatban az üzleti partnerekhez történő eljuttatására, valamint a rendszerben bonyolított üzleti kommunikáció blockchain technológiával történő "könyvelésére". Az IDDA szolgáltatási rendszerrel kiszolgált üzleti folyamatok tranzakciós készlete tartalmazza az alapvető nyomonkövetési információt is.

Tudjon meg többet arról, hogy hogyan válhat innovációs partnerünkké!

Ha a projekt felkeltette érdeklődését, keresse bizalommal kollégáinkat:


Kecskés Katalin
kecskes@gs1hu.org

Kétszeri László
laszlo.ketszeri@gs1hu.orgRendben További információk