Vonalkódmenedzser

Vonalkódra van szüksége?

A megoldás sosem volt még ilyen egyszerű! Ismerje meg a Partnereink számára létrehozott Platformunkat!
SzabványMenedzser szolgáltatásunk a megszokott magas színvonalon és új néven áll Partnereink rendelkezésére. Ismerkedjen meg a Vonalkódmenedzserrel!


Vonalkódmenedzser szoftver és platform

A GS1 Vonalkódmenedzser egy olyan komplex, internet-alapú szolgáltatás, mely a korábbinál sokkal szélesebb körűen támogatja a GS1 Partnereket a GS1 szabványos megoldások bevezetésében, valamint a bennük rejlő lehetőségek kiaknázásában. A Vonalkódmenedzser az ellátási láncokban elvárt GS1 szabványos azonosításra, vonalkódos jelölésre, valamint az üzleti adatok nyilvántartására kínál megoldást.  
A szolgáltatás legfontosabb funkciói minden, aktív GS1 jogviszonnyal rendelkező Partnerünk számára elérhető!
Felhő-alapú (Cloud technológiára épülő) szolgáltatásunk nem csak segít átlendíteni Partnereinket a szabványalkalmazás kezdeti nehézségein, támogatást ad azonosítószámok kiosztásában, a vonalkódok generálásában és megoldást jelent számos üzleti adminisztrációs feladat gyors és egyszerű elvégzésére is.

Legfőbb funkciók és előnyök


 • Azonosítószámok képzése
 • GS1 szabványos vonalkódok előállítása
 • A termék- és gyártási adatok tárolása
 • Bárhonnan, bármikor elérhető
 • Egyszerre több felhasználó számára is hozzáférhető
 • Nem igényel magas szintű szabvány- vagy informatikai tudást

Kinek ajánljuk?

 • Kezdő vállalkozása van, vagy éppen most áll egy nagyobb bővítés előtt
 • Most kezdi azonosítani a termékeit, vagy szintet lép és nagyobb kereskedelmi partnereknek kezd beszállítani
 • Nemzetközi kereskedelmi folyamatai vannak, vagy most tervezi a külföldi piacra lépést


Miért olyan fontos a GS1 vonalkód?

Minden vállalkozásnak szüksége van vonalkódra, ha a termékeit el szeretné adni. De a vonalkód nem csak erre jó: védi a terméket, segít nyomon követhetővé tenni az ellátási láncokban, nem utolsó sorban költséghatékony, pontos, gyors üzleti folyamatokat eredményez.
Tekintse meg videónkat és tudjon meg többet a GS1 azonosítószámok és vonalkódok legfontosabb alapjáról, a GS1 Cégprefixről!


Gyakorlati alkalmazás csupán néhány kattintással

A Vonalkódmenedzser szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy gyorsan és könnyen alkalmazásba vehető, hiszen minden olyan tudást összegeztünk benne, amire a különböző iparágak ellátási láncaiban résztvevő vállalkozásoknak szüksége lehet a szabványalkalmazás azonnali elindításához.


Bejelentkezés a rendszerbe
A GS1 Magyarország új és régi partnerei hozzáférést kapnak a szolgáltatás START csomagjához. Erről e-mailben értesítjük GS1 Kapcsolattartóinkat.

Azonosítás, számgenerálás
A platformon néhány kattintással új azonosító számokat képezhet termékeire, raklapjaira, telephelyeire, eszközeire, dokumentumaira. A Vonalkódmenedzser rendszerében nem csak a leggyakrabban alkalmazott GLN (Globális helyazonosító szám) és GTIN (Globális kereskedelmi áruazonosító szám) képzésére van lehetőség, hanem a GS1 által a különböző célokra ajánlott további, ún. azonosító kulcsok is létrehozhatóak (pl.: SSCC, GDTI, GIAI, stb.).

Fontos üzleti információk és termékadatok nyilvántartása
A rendszer lehetőséget biztosít a kapcsolódó adatok nyilvántartására, biztonságos tárolására, folyamatos hozzáféréssel.

Vonalkód generálás 
A GS1 szabványos vonalkódok és 2D kódok tekintetében is teljes körű segítséget nyújt a szolgáltatás. Akár lineáris EAN-13, EAN-8 vagy GS1 DataBar vonalkódokra, akár a nagyobb csomagolási egységek azonosítására szolgáló GS1-128 kódra, vagy a több információt hordozó GS1 DataMatrix-ra, GS1 QR kódra van szüksége, ezeket mind könnyedén generálhatja a Vonalkódmenedzser platformon.

+1 Nyomtatás, adatmegosztás a partnerekkel
A vonalkód jelképeket nyomdai minőségben exportálhatja a rendszerből, ahogyan a termékekhez köthető legfontosabb üzleti adatokat is előkészítheti partnereivel történő megosztásra. A kereskedők által elvárt legfontosabb címkesablonok már elérhetőek a rendszerben ezzel is könnyítve a szabályos címkék kialakítását.

A Vonalkódmenedzser funkciói

A régi és új partnereinknek 2019. január végétől rendelkezésre bocsájtott Vonalkódmenedzser START csomag tartalmazza mindazon alapvető funkciókat, melyek a termékazonosításhoz, a vonalkódos jelöléshez és az üzleti adatok biztonságos nyilvántartásához adnak hasznos és hatékony eszközt.

Társaságunk 2020. május 27. napjával kezdődően az ún. DIGITÁLIS szolgáltatási csomaghoz és így a csomag részét képező szolgáltatásokhoz felhasználási jogot a továbbiakban nem biztosít a Partnerek részére, e szolgáltatáscsomagot határozatlan időre kivezeti a szoftver csomagkínálatából.

A GS1 Vonalkódmenedzser egy olyan komplex, internet-alapú szolgáltatás, mely a korábbinál sokkal szélesebb körűen támogatja a GS1 Partnereket a GS1 szabványos megoldások bevezetésében, valamint a bennük rejlő lehetőségek kiaknázásában. Vegye igénybe új szolgáltatásunkat már januárban!

Elérhetővé vált a Vonalkódmenedzser szolgáltatás második csomagja is, az UDI csomag, mely az egészségügyben érintett Partnereinknek segít megfelelni az Európai Unió orvostechnikai eszközökre (2017/745 - MDR), illetve in vitro diagnosztikai orvostechnikai eszközökre (2017/746 - IVDM) vonatkozó hatályos rendeletei szerinti új termékazonosítási- és vonalkód jelölési (UDI rendszer) elvárásoknak, kötelezettségeknek.

Kövesse weboldalunkat és Egészségügyi hírlevelünket, hogy az első között értesüljön olyan újdonságainkról, mint az UDI modul indulása vagy más hasznos egészségügyi témák.

Ha szeretne több ismerettel rendelkezni az UDI keretrendszerről, vegyen részt UDI webinarunkon!


Gyakran Ismételt Kérdések

A szoftver optimális működésének elérése érdekében, a szoftver telepítése során aktív internet kapcsolattal és megfelelő tűzfal beállítással kell rendelkezni.

 • A Vonalkódmenedzser webalkalmazást HTML5 szabványt támogató böngészőkkel lehet használni, a régi böngészőkön (IE9-) megjelenítési vagy fájlfeltöltési problémák jelentkezhetnek.
 • Támogatott böngészők: Google Chrome (v40+), Internet Explorer (v10+), Mozilla Firefox (50+), Apple Safari (v10+) és Opera (v40+).
A webalkalmazást a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. azon partnerei használhatják, akik rendelkeznek érvényes GS1 Rendszer Licenc használati joggal.
A webalkalmazás indulását követően kerül kiküldésre egy aktiváló link minden, a GS1 Magyarország Zrt.-nél már korábban regisztrált, és jelenleg is érvényes GS1 Rendszer Licenc használati joggal rendelkező partnerének, a hivatalosan bejelentett kapcsolattartói e-mail címére.

Újonnan regisztráló, vagy újra regisztráló partnereink a szabályszerűen kitöltött és aláírt Licenc Szerződés megküldését és a kapcsolódó számla kiegyenlítését követően automatikusan megkapják az aktiváló linket tartalmazó emailt a hivatalosan bejelentett email címre.
A kapcsolattartói e-mail címre kiküldött linkre kattintva, vagy a linket a böngészőbe bemásolva, az e-mail címhez tartozó jelszó megadását követően a Vonalkódmenedzser elérhetővé válik. Fontos, hogy a link, a kiküldéstől számítva 7 napig érvényes.

Amennyiben ezt az időt már túllépte, a linkre kattintás után a rendszer a következő üzenetet írja ki:

„Hozzáférést biztosító aktiváló link érvényessége lejárt, kérjük vegye fel a kapcsolatot a Vonalkódmenedzser munkatársaival."

Ha a belépéshez szükséges aktiváló linket tartalmazó e-mailt nem kapta meg, kérjük ellenőrizze a Levélszemét (Spam) mappáját is!

Az e-mailt, a partnereinktől utoljára hivatalosan bejelentett Kapcsolattartóhoz, vagy a Kapcsolattartó által a Vonalkódmenedzserbe regisztrált további személyekhez tartozó e-mail címre küldjük meg.

Amennyiben a Levélszemét mappában sem találta meg az e-mailt, akkor kérjük egyeztesse e-mail címét, és vegye fel a kapcsolatot a Vonalkódmenedzser munkatársaival:


+36 1 237 7299
Amennyiben Ön már használja a GS1 Magyarország Számkiadó és -nyilvántartó kliens szoftvert, felhívjuk figyelmét, hogy az ahhoz szükséges támogatást már csak 2019. június 30-ig biztosítja a GS1 Magyarország. A GS1 Magyarország számkiadó és -nyilvántartó kliens szoftverben rögzített azonosítók és adatok átvitelét a Vonalkódmenedzserbe úgy teheti meg, hogy a számkiadó szoftver adatbázisát kimásolja és a Vonalkódmenedzser Helpdesk oldalon (ezt az oldalt csak a belépést követően fogja tudni elérni) feltölti. Ezt követően a Vonalkódmenedzser Helpdesk munkatársai megfelelő formátumban ugyanezen az oldalon hozzáférhetővé teszik az Ön számára a Vonalkódmenedzserbe már feltölthető fájlt. Nagyon fontos, hogy ezt követően már csak a Vonalkódmenedzserben kezelje azonosítóit és adatait, és ne használja a továbbiakban a számkiadó szoftvert!
A belépés folyamata a Vonalkódmenedzser jobb felső sarkában lévő Belépés gomb segítségével indítható el. A belépéshez az elsődleges GS1 Kapcsolattartóhoz, vagy az elsődleges GS1 Kapcsolattartó által a rendszerbe regisztrált további felhasználókhoz tartozó e-mail cím és jelszó megadása szükséges.

Sikeres belépést követően – amennyiben több cég nevében is rendelkezésre áll belépési jog – azon cég kiválasztása szükséges, amelynek nevében kívánja használni a Vonalkódmenedzsert.

A kiválasztott cég jogosultságainak engedélyezéséről tájékoztató email is kiküldésre kerül.

A belépés folyamatának utolsó lépése a Vonalkódmenedzser Üzletszabályzatának, a GS1 Magyarország Adat- és Információvédelmi Szabályzatának, a GS1 Számkiadó és -nyilvántartó kliensszoftver használati szabályainak és a HTTP-sütik alkalmazásának elfogadása.
Mivel a GS1 Magyarország partnereire vonatkozóan nincs adat-visszajelentési kötelezettség, az azonosítók és az azokhoz rendelt adatok nyilvántartása a partner felelőssége. Ezért a Vonalkódmenedzser használatának megkezdésekor az elsődleges feladat a korábban kiadott azonosítók és az azokhoz tartozó adatok rögzítése a Vonalkódmenedzserben. Ez alól kivétel a GS1 Magyarország által központilag kiadott GTIN-8 azonosító, amelyet a GS1 Magyarország nyilvántartásából a Vonalkódmenedzserbe – a hozzáférés kiadását megelőzően – áttöltünk. Erről bővebben a következő pontban olvashat.

1. Gyűjtse össze és készítse elő az eddig kiadott azonosítókat és a hozzájuk tartozó adatokat!

2. A rögzítés során a Vonalkódmenedzser alapbeállítás szerint automatikusan és számsorfolytonosan adja ki az azonosítókat, ezért a korábban kiadott azonosítók rögzítéséhez ezt át kell állítani manuális rögzítési módra.

3. Figyelembe kell venni, hogy azokat az azonosítókat is rögzíteni kell a Vonalkódmenedzserben, amelyeket a szervezet korábban kiadott és használt, de a Vonalkódmenedzser használatának megkezdésekor már nem használhatóak a GTIN számkiadás szabályai szerint. Ezeket a Vonalkódmenedzserben "Visszavont" státuszra kell átállítani. Amennyiben ez nem történik meg, a Vonalkódmenedzser újra ki fogja adni ezeket az azonosítókat, így olyan duplikáció jön létre, amely ellentmond a számkiadás szabályainak, illetve a későbbiekben üzleti problémákat és többletköltségeket okoz.

4. Az így felvitt rekordok "Piszkozat" státusszal kerülnek be a Vonalkódmenedzserbe, így ezeket jóváhagyni és/vagy véglegesíteni kell. Mielőtt ezt megteszi a felhasználó, nagyon fontos az adatok ellenőrzése, mert a véglegesítést követően nincs lehetőség azok módosítására!
A GS1 Magyarország által központilag kiadott GTIN-8 azonosító, amelyet a GS1 Magyarország nyilvántartásából a Vonalkódmenedzserbe – a hozzáférés kiadását megelőzően – áttöltünk. Ezeket a rekordokat a rendszer nem engedi törölni. Tehát, már az Önök rendelkezésére áll a használat megkezdésekor. Ezek az azonosítók „Piszkozat” státusszal kerülnek be a Vonalkódmenedzserbe, amelyet az arra jogosult felhasználónak véglegesítenie kell. Ezt a következő lépésekkel teheti meg:

1. Ellenőrizze az adatokat!

2. A GTIN-8 azonosító számhoz több, kötelezően kitöltendő adatmező tartozik, ameddig ezek nincsenek kitöltve, addig nem lehet véglegesíteni.

3. Azokat a GTIN-8-hoz tartozó adatokat, amelyeket a GS1 Magyarország nyilvántartásából importáltunk a Vonalkódmenedzserbe, annak felületén nem lehet szerkeszteni. Ezért, amennyiben ilyen adatmezőt kell módosítania, vagy kitöltenie, akkor módosítási vagy kiegészítési igényét a GS1 Magyarország Ügyfélszolgálatánál kell jeleznie annak érdekében, hogy nyilvántartásaink összhangban maradjanak. Ezt követően a GS1 Magyarország frissíteni fogja a Vonalkódmenedzsernek átadott adatokat, és így azokat, amennyiben nem kíván további adatokat rögzíteni az adott GTIN-8 azonosítóhoz, véglegesíteni lehet.

4. Vegye figyelembe, hogy nem csak a GS1 Magyarország nyilvántartásából importált adatok kötelezőek, hanem a felületen kitöltendő adatmezők között is megjelennek ilyenek!

5. Utolsó lépésként véglegesítse a rekordot vagy a GTIN lista nézetben vagy a szerkesztő nézetben. A listában az adott rekordot kiválasztva a „Státusz” panelgombra kattintva változtathatja meg a kiválasztott elem státuszát. A szerkesztő nézetben szintén elérhető ez a „Státusz” panelgomb.

Kérdése van? Írjon nekünk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével!