Stratégiai partnereink

Ismerje meg a globális GS1 szervezet felépítését és a szabványalkalmazást segítő társaságokat, szövetségeket!

A GS1 AISBL (GS1) az EAN International (Nemzetközi Termékszámozási Társaság) új elnevezése 2004-től. A GS1 egy nonprofit, globális szabványosító szervezet, melynek struktúráját a GS1 Központ és az egész világra kiterjedő tagszervezetek hálózata képezi.

A szervezet célja, hogy az ellátási lánc minden résztvevőjének egy globális szabványrendszert és egy globális megoldást nyújtson, valamint ezekre alapuló szolgáltatást fejlesszen. Legfőbb küldetése a szabványok világméretű alkalmazásának megteremtése az ellátási láncok hatékonyságának növelése érdekében.

A GS1 feladata globális, nyitott, ágazat-semleges szabványok kifejlesztése, a szabványokkal kapcsolatos képzés és oktatás, szabványok megvalósításának támogatása és elősegítése, megkönnyítve ezzel a legjobb üzleti megoldások alkalmazását, elterjedését.

A GS1 in Europe a 116 országban tevékenykedő globális GS1 szervezet európai tagországainak szorosabb együttműködésén alapuló szövetség, mely mára már 47 tagot számlál. Az együttműködés célja, hogy professzionálissá és gördülékennyé tegye az Európában működő ellátási és keresleti láncok folyamatait, ennek érdekében pedig minden lehetséges szinten és formában támogatja az európai üzleti vállalkozásokat. A GS1 in Europe az alábbi tevékenységekkel segít a vállalatoknak:

  • a helyi igények felmérése és azok érvényesítése a szabványalkotási- és fejlesztési folyamatokban,
  • a legújabb fejlesztésű, harmonizált szabványok gyors és gördülékeny bevezetésének elősegítése az európai tagországok vállalkozásaiban (használat kiterjesztése a szabványalkalmazásba már bevont szektorokban, kapcsolatfelvétel az újonnan bevonásra váró szektorokkal),
  • teljes körű szakmai segítségnyújtás a szabványok alkalmazása terén.
A CSAOSZ (Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség) a GS1 Magyarország egyesületi formában működő alapító tagja, mely a logisztika teljes körében érdekképviseleti, érdekegyeztető, szolgáltató és kapcsolattartó feladatokat lát el.

Ennek megfelelően szervezi és összefogja a csomagolószereket, -gépeket, anyagmozgató és raktári berendezéseket, eszközöket gyártókat, felhasználókat, valamint a csomagolásra, anyagmozgatásra vállalkozókat, valamint érdekeiket szakmai és gazdasági szempontból egyezteti és képviseli őket. Elősegíti a vállalkozásokat, az információáramlást, a nemzetközi gazdasági kapcsolatokat és a szakterület fejlődését, az elosztási lánc hatékonyságának növelését, a logisztikai informatika fejlesztését és elterjesztését.