2. Digitális kihívások, digitális válaszok

Hatékony és biztonságos ellátási láncok a digitális világban

A GS1 Magyarország második alkalommal is megrendezte a 2. Digitális kihívások, digitális válaszok online konferenciát.

A konferencia célja az egyes szektorokban tevékenykedő vállalkozások digitalizációs törekvéseinek támogatása volt hasznos tudással, pályázati lehetőségek és már megvalósult példák bemutatásán keresztül. Az idei konferencia tematikájával célunk volt, hogy a nap folyamán 4 szektor – élelmiszeripar, egészségügy, építőipar és logisztika – képviselői bővíthessék ismereteiket a digitális világ nyújtotta lehetőségek terén.

Iratkozzon fel hírleveleinkre, hogy hónapról-hónapra a legfrissebb szektorokat érintő információkról értesülhessen.


PROGRAM & ELŐADÁS ANYAG

Előadás
Pályázati támogatások a 2021-2027-es időszakban
Az előadás keretében bemutatásra kerülnek a ’21-27-es EU-s költségvetési időszakban várható legfontosabb pályázati változások, irányok. Szó lesz a jelenleg is elérhető, illetve a tervezés alatt álló kiírásokról, valamint az eddigi tapasztalatokról. A résztvevők átfogó képet kaphatnak az előttünk álló pályázati időszak legfontosabb információiról.
Andorka Miklós
stratégiai igazgató MAPI-csoport
Új fogyasztói trendek a pandémia után
Milyen hatással volt a Covid a fogyasztásra, a vásárlási szokásainkra, a kiskereskedelmi forgalomra. Mi az ami ebből hosszú távon velünk marad, és mi az amit magunk mögött hagyunk.
Kurucz Péter
kereskedelmi igazgató CEE - NielsenIQElőadás
„A bevásárlás már soha többé nem lesz a régi”
A vásárló, mint az e-kereskedelem főszereplője, a különbség saját futárállomány és külső futárcégek között, illetve a szállítási idő rövidülésnek fontossága. Ehhez kapcsolódóan a flottakezelés is említésre kerül, CNG és elektromos autó, mely kihat olyan fontos vásárlói preferenciákra, mint a karbonlábnyom és környezettudatosság. A digitális IT, logisztika és kereskedelem együtt fejlődik.
Klekner Péter
ügyvezető igazgató, Kifli.hu
Folyamatfejlesztés digitalizációja a logisztikában
Bemutatásra kerülnek a folyamatfejlesztést támogató korszerű digitalizációs megoldások, melyek közül a komplex logisztikai rendszerek szimulációs vizsgálati módszereit, valamint a lean és a szimuláció integrációs lehetőségeit részletesebben is megismerhetik a résztvevők. Ezek a módszerek és eljárások hatékonyan alkalmazhatók a logisztikai rendszerek veszteségeinek kiküszöbölésére.
Dr. habil. Tamás Péter
MLBKT-Logisztika 4.0 tagozat vezetője; 
intézetigazgató egyetemi docens Miskolci EgyetemElőadás
Creating a secure and optimised supply chain in a 
COVID-19 Pandemic angol nyelvű ea.
Mike Meakin will present the DHL Case study #OneinABillion. He will explain the background to pandemic planning, the creation of freezer farms for COVID-19 vaccines, explain the different supply chains created that covered 7 continents, 164 countries and utilizing GS1 standards. This covers 1 Billion COVID-19 vaccines so far and 529.1 Million Test kits as well as essential PPE and other medical devices to support the healthcare industry.
Mike Meakin
Vice President Global Quality Regulatory & Compliance at DHL Supply ChainElőadás
Mit tud az Európai Blockchain Hálózat, az EBSI?
Az előadás ismerteti az Európai Blockchain Szolgáltatási Infrastruktúra (EBSI) programját, a hálózatban megvalósítható esetpéldákat, valamint az Európai Egészségügyi és Digitális Végrehajtó Ügynökség támogatásával megvalósuló magyar EBSI node fejlesztési projektjét.
Országh Örs
CEO, Blockchain Competence CenterGyors, felhő-alapú megoldás a szabványos azonosításra
és a kereskedői igényeknek megfelelő címkézésre
A GS1 Magyarország saját fejlesztésű szolgáltatása a SzabványMenedzser felhő-alapú online platform, mely abban segít a gyártóknak, kereskedőknek, hogy mélyebb szabványismeret nélkül is képesek legyenek gyorsan és pontosan elkészíteni termékeik globálisan egyedi azonosítószámait és vonalkód jelképeit. A kereskedők által elvárt címke sablonok mellett biztonságos online adattárolást is kínálunk.
Vatai Krisztina
szolgáltatás menedzsment igazgató, GS1 Magyarország
Folyamatfejlesztés szakértő csapattal és digitális modellezéssel - ezt nyújtja Önnek a GS1 Flow
A GS1 az üzleti élet közös nyelve – hiszünk abban, hogy a folyamatfejlesztésben is egy nyelvet beszélünk majd az Ön vállalkozásával. Bízza a folyamatfejlesztést egy olyan szervezetre – a GS1 Magyarországra -, mely már közel 50 éve bizonyítja szakmai hozzáértését a nemzetközi ellátási láncok folyamatainak hatékonyabbá tételében.
Egri Judit, Csordás Bence
szabványszakértők, GS1 Magyarország
Nemzetközi legjobb gyakorlatok az építőipari digitalizációban
Az építőipar képviselői –számos más szektorhoz hasonlóan - felismerték, hogy az egyes építéstechnológiai eszközök és anyagok pontos, egyértelmű és egységes azonosítása növeli az üzleti folyamatok hatékonyságát és segíti az esetleges hibák kiküszöbölését, ezáltal minden felesleges kiadás és plusz időráfordítás elkerülhető. Célunk a hazai építőipari szereplők támogatása a GS1 szabványos megoldások bevezetésében.
Krázli Zoltán
szektormenedzsment igazgató, GS1 Magyarország Traceability: The Prerequisite for Seriousness, 
Digitalization and Sustainability - angol nyelvű ea. magyar felirattal

Knut Jøssang
Product Manager Digital Solutions, PIPELIFE Norge AS
Az építőipar anyagkezelésének digitalizációja - 
Lendületben a Digitális Terep-Logisztika Standard 
Az anyagok pontos rendelése, a kiszállítás folyamatának nyomon követése a mindenkori készletek ismerete és az anyagok helyének és időpontjának pontos felhasználása az építőiparban is egyre fontosabb, melyhez elengedhetetlen az anyagok és áruk pontos, egyedi azonosítása. Ennek első hazai megnyilvánulása a Digitális Terep-Logisztika Standard kereti között megvalósuló Intelligens Szállítólevél (ISZ). Az ISZ jelenti a digitális kapcsot az építőanyag szállító (gyártó, kereskedő, forgalmazó) és a kivitelező között, ami megteremti a digitális anyaggazdálkodás lehetőségét és az építőipari termékek pontos követését. Az előadásban a koncepció bemutatásán felül a projektek gyakorlati tapasztalatait is elhozzuk.
Dálnoki Ádám
igazgató, BauApp Kft.Digitalizáció az építőipari tervezésben (BIM)
Az Építményinformációs Modellezés (Building Information Modeling - BIM) egy olyan szoftver alapú módszer építési projektek tervezésére és megvalósítására, amely 3D épület- vagy szerkezetmodellen alapul. A BIM-et világszerte alkalmazzák, átlátható projektkezelést és magas szintű tervbiztonságot kínál az építtetők és az építési folyamatban résztvevők számára. Éppen ezért nem hiányozhat a rendszerből a szabványos azonosítás sem,melyre egyre több országban a GS1 szabványokat alkalmazzák.
dr. Zagorácz Márk
adjunktus, Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar 
Adatvezérelt egészség


Dr. Szócska Miklós
egyetemi tanár, igazgató, Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ
TrustOne Covid19 tesztelési nyomon követési rendszer bemutatása
Rendszer bemutatása: bevezetések; nemzetközi jelenlét; kihívások informatikai és adatvédelmi oldalról. Személyes adatok tárolása, GDPR és egyéb adatvédelmi előírások betartása nemzetközi szinten. A tesztelés gördülékenységének biztosítása informatikai eszközökkel. Azonosítási rendszerek: személyek azonosítása; eszközök, létesítmények azonosítása; tanúsítványok elkészítése, kibocsátása, hitelesítése és azonosítása.

Árokszállási Erik
CEO, TE-FOOD International GmBH


Kövessen minket Facebook-on, LinkedIn-en vagy iratkozzon fel YouTube-csatornánkra,hogy első kézből értesülhessen eseményeinkről.


Első, tavalyi online konferenciánkon olyan előadásokat hallgathattak meg résztvevőink, melyek támpontokat és ötleteket adtak a vállalkozások digitalizációjához akár több területen is. Szó esett a piacon már elérhető és legelterjedtebb megoldásokról, az online értékesítés fogyasztói elvárásairól, az elektronikus piacterek kínálta lehetőségekről, de betekintést adtak előadóink a digitalizált nyomon követésbe, a blockchain rejtelmeibe és az elektronikus üzleti kommunikációs technológiákba is. A tavalyi Digitális kihívások, digitális válaszok online konferenciánk előadásai elérhetőek.

Rendben További információk