Bemutatkozik a Magyar Lean & Green Program új tagja: GYSEV Cargo Zrt.

A GYSEV CARGO Zrt. 2011-ben kezdte meg önálló működését Magyarországon, a cégcsoport azonban már egészen 1872-től kezdve jelen van az európai vasúti árufuvarozási piacon. Az elmúlt több, mint 150 év tapasztalatai alapján olyan komplex szolgáltatási palettát sikerült kialakítanunk, amellyel megbízóink igényeit a lehető legnagyobb mértékben ki tudjuk szolgálni.

Ausztriában működő leányvállalatunk, a Raaberbahn Cargo GmbH közreműködésével különböző megbízók vonatprojektjeinek Európa különböző országaiba történő fuvarozásával foglalkozunk. A konvencionális és intermodális vonatok közlekedtetése mellett komplex logisztikai szolgáltatásokat is nyújtunk. Többek közt raktározás, közúti fuvarszervezés, vámügyintézés, konténerek kezelése és vasúti kocsik rakodása található portfóliónkban.

 

Mióta működik a cég és mi a tevékenysége?

Teljeskörű logisztikai szolgáltatást nyújtunk szállítással foglalkozó és termelővállalkozásoknak, valamint olyan nagyvállalatoknak, akik logisztikai, raktározási és szállítási igényeikkel fordulnak hozzánk.

Logisztikai Szolgáltató Központunk 1990-ben alakult, azóta folyamatosan bővítjük, fejlesztjük. Korszerű vállalati infrastruktúránk nem csak telephelyünk felszereltségén és eszközeinken mutatkozik meg, de informatikai hátterünk is modern és naprakész technológiával rendelkezik.

Cégünk számos alternatívát biztosít a fenntartható és környezetbarát szállítási megoldások iránt érdeklődő vállalatok és szervezetek számára. A kombinált, vagy intermodális fuvarozás rendkívül jó választás, hiszen alapvetően a vasúti szállítás alacsonyabb károsanyag-kibocsátással jár, mint a közúti szállítás. Az intermodális fuvarozás során a rövid távú közúti szakaszokat minimálisra csökkentik, így a környezetre gyakorolt hatás is alacsonyabb lesz. Emellett a vasúti szállítás és az intermodális fuvarozás csökkenti a közúti forgalmat és a torlódásokat, amelyek hozzájárulnak a légszennyezéshez és a környezeti terheléshez, ráadásul a kombinált fuvarozás lehetővé teszi a szállítási kapacitások hatékonyabb kihasználását is.

Milyen fenntarthatósági stratégiát alakított ki a cégük, vagy milyen főbb elemekből áll a cég környezetvédelmi/fenntarthatósági terve? Miért fontos a cég számára a környezetvédelem/fenntarthatóság, mint cél?

Környezettudatos működésünket és a vasúti árufuvarozás, mint legkevésbé környezetszennyező szállítási módban rejlő lehetőségeket Földünk természeti értékeinek, klímájának, és ezáltal mindannyiunk egészséges élőhelye megőrzésének szolgálatába állítjuk. A GYSEV CARGO Zrt.-nél kiemelt figyelmet szentelünk a jövő generáció, a gyerekeink számára egy élhető környezet megőrzésére és külön öröm számunkra, hogy ezt a környezetbarát szállítási szektorban működve a mindennapi tevékenységünkkel is megtehetjük.

Szlogenünk: „Nincs másik Föld – No Plan(et) B”!

A nagy múltra visszatekintő vállalati struktúránk hagyományos értékei mellett (hűség, tapasztalatra épülő tudás), agilis és elkötelezett munkatársaink, kapcsolatrendszerük segítségével egy olyan vállalatot építenek, amely Közép-Kelet-Európa vasúti és logisztikai piacának dinamikusan fejlődő szereplőjeként működik, tevékenységével elősegítve a környezettudatos szállítási módozatok térnyerését.

Honnan hallottak a Magyar Lean & Green Programról, milyen csatornán keresztül jutott el a Program az Önök szervezetéhez?

A LinkedIn-en, illetve szakmai fórumokon hallottunk a programról, és mivel a vállalat elkötelezett a környezet védelme és a károsanyag kibocsátás csökkentése mellett, szeretnénk, ha a Lean & GreenProgram eszközeit is fel tudnánk használni ennek érdekében. Regisztrált partnerként első lépésként szeretnénk részleteiben megismerni a Program eszközrendszerét és a más tagvállalatok eddig megszerzett tapasztalatait.

A Holland Nagykövetség, a GS1 Magyarország és az MLBKT, mint a hazai Lean & Green program koordináló szervezetei továbbra is mindenkit buzdítanak a Platform- és Stratégiai Partnerként történő együttműködésre, csatlakozásra, amelyet az érdeklődők online is jelezhetnek a GS1 Magyarország weboldalán: https://gs1hu.org/lean-and-green