LEI megfelelőségi jelölés „Policy Conformity Flag” bevezetése

A Globális LEI rendszerben fontos frissítés kerül bevezetésre hamarosan, melyről bővebben tájékozódhat cikkünkből. A GLEIF annak érdekében, hogy minimalizálja a csalások kockázatát és tovább fokozza az átláthatóságot a LEI kóddal rendelkező jogi személyek esetében a „Policy Conformity Flag” bevezetéséről döntött.

Mi az a Policy Conformity Flag?

A Policy Conformity Flag egy egyszerű eszköz annak megállapításához, hogy a LEI-kódhoz tartozó információk megfelelnek-e a rájuk vonatkozó irányelveknek.

A „conforming”, vagyis „megfelelő" jelző, azt jelenti, hogy a LEI regisztrált adatai élők, aktuálisak (a LEI regisztráció időben megújításra került) és a 2. szintű jelentéstétel teljeskörű.

A 2. szintű jelentéstétel a jogi személy közvetlen és végső anyavállalataival kapcsolatos adatok átfogó közzétételét jelenti. Ez jobb átláthatóságot és kockázatfigyelést tesz lehetővé.

A tranzakciós adatok szorosabb monitorozásának és tulajdoni szerkezetük nagyobb átláthatóságának elősegítésével a „megfelelő” státusszal rendelkező entitások kiemelik elkötelezettségüket az átláthatóság iránt. A megfelelő státuszuk azt is jelzi a partnereknek és más szervezeteknek, hogy LEI-jüket megbízhatóan lehet használni, így könnyebb velük üzletelni.

A GLEIF utasította a LEI kibocsátó szervezeteket, hogy mielőbb értesítsék a nem megfelelő LEI adatokkal rendelkező ügyfeleiket erről az új attribútumról.

A nem megfelelő LEI azonosítókról szóló e-mail értesítések a következő napokban mennek ki partnereinkhez.

Mikor szükséges intézkedni?

Akkor kell intézkedni, ha a LEI státusza "ISSUED” az-az „kiadott", ám az anyavállalati kapcsolatra vonatkozó információk hiányosak.

Ha más okok miatt is fontos ez a kritérium, akkor a LEI következő érvényesítése során kiegészíthetők az adatok a „Policy Conformity Flag” elérése érdekében, így az Ön LEI azonosítója is megfelelhet a most bevezetett elvárásoknak.

Bővebb tájékoztatást a GLEIF angol nyelvű leírásában olvashatnak.

Mint mindig, most is készséggel állunk rendelkezésükre LEI azonosítóval regisztrációval vagy megújítással kapcsolatos bármilyen kérdésük esetén.

Keressen minket kérdéseivel a lei@gs1hu.org e-mail címen vagy hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 8:00-16:00 óra között a + 36-30-321-1954, + 36-30-334-2134, + 36-30-302-9721 telefonszámokon!