Újabb kényelmi elemmel bővült a LEI kód szolgáltatásunk

A GS1 Magyarország a GS1 szabványok felhasználói támogatása mellett, LEI Regisztrációs képviselőként immár negyedik éve segíti az érintett vállalkozásokat, szervezeteket és kötelezetteket a LEI kódjuk gyors és zökkenőmentes beszerzésében. Az időközben megújult, magyar nyelvű igénylőoldal most újabb funkcióval bővült, mellyel egy kattintással évekre letudhatja a LEI kód-megújítási procedúráját és még pénzt is spórolhat!

A LEI azonosítókat már világszerte használják azokon a tőkepiacokon, ahol a szabályozó szervezetek kötelezővé tették őket a tőzsdén kívüli származtatott ügyletek jelentésére, így például a MiFID / MiFIR rendelkezések alapján az Európai Unióban. A szakértők előrejelzése szerint a LEI kódok azon képessége, hogy leegyszerűsítik a jogi személyek azonosítását a digitális korban, lényegesen csökkenti a banki tranzakciós költségeket – így a LEI kód egyre több cég és szervezet számára lesz elengedhetetlen a jövőben.

A GS1 a saját szabványai mellett a LEI azonosító kiosztására is hitelesített, hivatalosan elismert szervezetté vált.

Szolgáltatásainkkal a kezdetek óta segítjük az érintett hazai vállalkozásokat a LEI kódjuk regisztrációjában, meghosszabbításában vagy áthozatalában:

  • Szakszerű segítséget adunk a LEI azonosító beszerzéséhez;
  • Magyar nyelven tesszük elérhetővé a LEI azonosítót kezelő regisztrációs weboldalt, űrlapokat és a szükséges információkat az egyes lépésekről;
  • Ha meglévő LEI azonosítóját szeretné áthozni a GS1-hez, támogatjuk ennek lépéseiben is és mindez Önnek semmilyen extra költséggel sem jár;
  • Mind az egyedi, mind pedig a csoportos igénylésben számíthat ránk.

LEI kód szolgáltatásunk most újabb hasznos funkcióval bővült: mostantól egyetlen kattintással évekre elfelejtheti a LEI kód megújításával járó procedúrát és még pénzt is spórolhat!

A LEI kód regisztráció, áthozatal vagy meghosszabbítás során, az évente történő megújítás lehetősége mellett, mostantól egyetlen kattintással 3 évre vagy akár 5 évre is megrendelheti LEI kódja használatát, mely így az adott intervallumon belül évente automatikusan megújításra kerül.

Többé nem kell aggódnia, hogy elfelejtkezik a LEI kód megújításról, hiszen a 3 vagy az  5 éves időszak leteltével időben kiértesítjük Önt, addig viszont, ha cégadatai nem változnak, akkor semmilyen más teendője nincsen.

Lépjen be a magyar nyelvű regisztrációs felületre, válassza az Önnek aktuálisan szükséges LEI kód regisztráció / LEI kód áthozatal / LEI kód megújítás lehetőséget, majd az űrlap kitöltésekor egy kattintással jelezheti felénk, ha nem 1 évre, hanem 3 vagy 5 évre előre szeretne gondoskodni LEI kódja érvényességéről.

Az új funkció még egy plusz előnyt biztosít, hiszen már a 3 éves időszakkal is pénzt spórolhat meg, az 5 éves időszak kiválasztásával pedig majdnem egy évi LEI kód használati díja marad az Ön zsebében.

Tegye meg a szükséges lépéseket már ma!

Link: https://www.lei.direct/hu

Ha kérdése van, forduljon bizalommal Petrányi Krisztina kollégánkhoz (krisztina.petranyi@gs1hu.org)