Több mint 3.400 partnerünk használja Vonalkódmenedzser szolgáltatásunkat

SzabványMenedzser szolgáltatásunk, amely a megszokott színvonalon, ám megújult néven - Vonalkódmenedzser szolgáltatásként - lesz elérhető 2024-től, ismét szép mutatószámokkal zárta az idei évet. Tudjon meg többet összefoglalónkból!

SzabványMenedzser Platformunk ötödik évét már új néven kezdi meg jövőre, ehhez a névhez tervezett logóval:


Nevünk megváltoztatásával a weboldal és a helpdesk elérhetősége is változik az alábbiakra:

Weboldal címe: www.vonalkod.io

Helpdesk elérhetősége: helpdesk@vonalkod.io


Aktuális mutatóink

Az indulás óta havonta átlagosan 60 új partnert regisztrálunk a rendszerben. Mint sok más szervezet, mi is rendszeresen mérleget készítünk, így tettünk most is, az év vége felé közeledve, s az alábbi összefoglaló táblázatból is kiolvasható, hogy továbbra is a GTIN (Globális Kereskedelmi Áruazonosító Szám) a GTIN + Lot (tételszám) és az SSCC (Szállítási Egység Sorszámkód) a legnépszerűbb azonosító kulcsok.

1. ábra: GS1 Azonosító kulcsok száma – 2023 november


Abban, hogy a legmagasabb számban alkalmazott azonosító kulcsok között előkelő helyen szerepel a GTIN-Lot és az SSCC, nyilvánvalóan nagy szerepe van annak, hogy a funkciókat tekintve leginkább a címke-generálás jelentősége növekszik, hiszen egyre több olyan címkesablon érhető el a rendszerben, amelyet – fogadó féllel történt – egyeztetést követően rögzítettünk a rendszerben, így már biztosan meg tud felelni az elvárásoknak, amennyiben a Vonalkódmenedzserben készíti el a beszállított gyűjtő- vagy szállítási egységeik címkéit.

2. ábra: Vonalkódmenedzserben generált vonalkódok darabszáma vonalkódtípusonként – 2023 november


2023. fejlesztéseink és 2024. évi fejlesztési terveink

Ebben az évben is több fejlesztési csomaggal frissítettük és bővítettük platformunk képességeit, melyekkel egyrészt felhasználóink napi feladatait igyekeztünk megkönnyíteni és hatékonyabbá tenni, másrészt a rögzített adatok minőségét állítottuk fókuszba.

Ebben az évben is megkerestük felhasználóinkat az immár szokásos év végi felmérésünkkel, amellyel egyrészt véleményüket várjuk szoftverünkről és Helpdesk csapatunk tevékenységéről, másrészt azt is szeretnénk felmérni, hogy milyen további fejlesztési vagy funkcióbővítési javaslataik lennének.

Egyrészt tovább fejlesztettük a szoftver performanciáját, hiszen a platformunk adatbázisaiban folyamatosan nő a rekordok száma és várhatóan ez 2024-ben is így lesz. Másrészt, és ez egyben a legnagyobb, illetve felhasználóink által a leginkább érzékelhető fejlesztésünk volt, a felhasználói felületünket teljes egészében megújítottuk, s ezzel együtt olyan „varázslókat” vezettünk be, amelyek bizonyos, gyakran használt többlépéses folyamatokon végig vezetik a felhasználót.

Vonalkódmenedzserünkön keresztül biztosítjuk immár, hogy a GS1 globális szervezete által fejlesztett és működtetett Global Registry Platform adatbázisába bekerüljenek a felhasználóink globális cégprefixei és szervezetazonosító GLN-jei, továbbá a rendszerünkben rögzített GTIN-8 és GTIN-13 azonosítói és helyazonosító GLN-jei. Ezeket az azonosítókat minden GS1 tagszervezet folyamatosan feltölti a központi regiszterbe és a www.gs1hu.org honlapunkon is elérhető Verified by GS1 szolgáltatáson keresztül lekérdezhetőek.

Ez utóbbi szolgáltatás segítheti a kereskedőket, márkatulajdonosat, e-kereskedőket vagy akár szolgáltatókat abban, hogy adatbázisaikban szereplő adatok hitelességét ellenőrizni tudják.

Ebben az évben elmaradt, de jövőre ismét szerepel a fejlesztési tervek között, hogy felhasználóinkat segíteni tudjuk a termékeikről készült, megfelelő minőségű fotók elkészítésében és tárolásában, valamint a termékadatok és -képek publikációjában is. Ezért várhatóan az I. félévben elérhetővé tesszük a GS1 Európa által biztosított GS1 Picture It! mobilalkalmazást.

Elmaradásunk van abban, hogy a megújult felület alapján frissítsük tematikus támogató dokumentumainkat, azonban ezt első negyedévben pótolni fogjuk szintén megújult formában, és inkább rövid, egy-egy oldal vagy folyamat működését bemutató animációkat és videókat fogunk készíteni.

Bízunk benne, hogy partnereink is elégedettek lesznek fejlesztéseinkkel és továbbra is segíteni tudjuk napi munkájukat.